Neten a gyerekem - Minecinema

MIRŐL SZÓL?

A Neten a Gyerekem rendezvény a MineCinema szervezői valamint számos neves, pszichológiai és szociológiai szakértő által megálmodott esemény, melynek célja, hogy a szülők számára felhívjuk az internetezés előnyeire és veszélyeire a figyelmet, ezzel segítve őket abban, hogy tisztábban lássák a gyerekeket érintő aktuális kihívásokat. A rendezvény során több előadást is meghallgathatnak a résztvevők, továbbá kérdéseket is tehetnek fel az őket érintő témában.
Az esemény a Lurdy Mozi egyik termében kerül megrendezésre, a MineCinema Június 16-a (szombat), azaz VIP napján. Az előadás körülbelül 2 óra hosszú, melyet úgy időzítettünk, hogy mire a Neten a gyerekem előadása lezárul, addigra gyermeke is a programja végére ér.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

*Kötelező
    Ez egy kötelező kérdés
    Ez egy kötelező kérdés
    Ez egy kötelező kérdés
    Google Űrlapokon soha ne adjon meg jelszavakat.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-83708/2015

AKIK BIZTOSAN VELÜNK LESZNEK

Hernádi Gábor
Star Network MCN Kft ügyvezető

Köszöntő

Szülőként folyamatosan szembesülök azzal, hogy a számítógép és mobil kijelzők milyen vonzerővel bírnak, legyen szó akár egy YouTube tartalom megnézéséről vagy egy számítógépes játékról mint például a Minecraft. Munkámból adódóan sok előnyét és veszélyét is látom ezeknek a tartalmaknak de beszélgetve szülő társaimmal azt tapasztaltam, hogy sokszor a teljes tiltás vagy a teljes engedés végletével kezelik ezt a kérdést. Hogy miért? Teljesen érthető. A mi gyerekkorunkban nem léteztek ezek az eszközök, nem ismerjük őket. Az Neten a gyerekem programsorozattal a célunk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy mire figyeljenek, gyermekeik digitális életével kapcsolatban és hogyan használják azt, hogy a lehető legtöbbet fejlődhessenek.

Ambruszter Géza
Gemius Hungary cégvezetõ

Az influencerek már a spájzban vannak

Gyerekkoromban nagymamám megadóan tűrte, hogy én Pink Floyd-ot hallgassak, de azért érezni lehetett, hogy nem igazán jön be neki. Én akkor határoztam el, hogy én másként fogom ezt csinálni szülőként, és mindenre nyitott leszek, amit a gyerekeim akarnak majd, még akkor is, ha nekem az nem tetszik. Szerencsére a nyitottság esetemben egyben munkafeltétel is, mégis meglepett, mikor kisebbik lányom szembesített vele, hogy a vlogger világ már ennyire átszövi az ő korosztályának a mindennapjait. Ekkor kezdtük el a Gemiusban kutatni ezt a jelenséget. Ezeknek a kutatásoknak az eredményeiről szól a prezentációm.

Dr. Guld Ádám Ph.D.
Médiakutató, kommunikációs szakember

Mozgásban - A Z generáció kommunikációja és magatartása

A generációk eltérő magatartása mindennapi tapasztalatunk. A hétköznapokban valamennyien találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a különböző korcsoportok másképpen látják a világ dolgait; eltérő az értékrendszerük, az élményeik, az emlékeik, a tapasztalataik és gyakran a kommunikációs szokásaik is. Az úgynevezett médiagenerációk közül jelenleg a Z generációra irányul a legnagyobb figyelem. Ők azok a fiatalok, akik 1995 után születtek, és akiket gyakran mobil nemzedékként vagy bedrótozott nemzedékként emlegetünk. Vajon milyen jellemzői vannak az említett korcsoportnak? Hogyan befolyásolja a médiahasználat a gondolkodásukat és a viselkedésüket? Kikért rajonganak a Z generáció tagjai? Hogyan tudjuk megszólítani őket a leghatékonyabb módon? Az előadás során elsősorban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Börcsök Gyöngyi
Klinikai szakpszichológus, "Kávészünet Pszichológussal" csatorna elindítója, előadó

Mobil-függőség?

Kétség kívül igen sok lehetőség rejlik az okostelefonokban, de az információs társadalomban felütötte a fejét egy új betegség is: nomophone fóbia, azaz „no-mobile-phone” fóbia. Az előadásban arra keressük a választ, hogy mikor beszélhetünk mobil - függőségről, milyen hatása lehet az életünkre és hogyan előzzük meg a problémákat.

MIRE SZÁMÍTHAT?

21businessman-giving-a-lecture

Szakmai előadások

21question-speech-bubble

Válaszok kérdéseidre

21two-heads-with-information-transference

Érdekes információk és tippek

21head

Személyes példák

21heads

Szakértők és szülők egyben

A program tartalmát folyamatosan frissítjük, így kövesse figyelemmel! Amennyiben kérdése van a programmal kapcsolatban, keressen minket a 06-20-210-9929-es számon vagy írjon az info@minecinema.hu címre!