MIRŐL SZÓL?

A Neten a Gyerekem rendezvény a MineCinema szervezői valamint számos neves, pszichológiai és szociológiai szakértő által megálmodott esemény, melynek célja, hogy a szülők számára felhívjuk az internetezés előnyeire és veszélyeire a figyelmet, ezzel segítve őket abban, hogy tisztábban lássák a gyerekeket érintő aktuális kihívásokat. A rendezvény során több előadást is meghallgathatnak a résztvevők, továbbá kérdéseket is tehetnek fel az őket érintő témában.
Az esemény a Lurdy Mozi egyik termében kerül megrendezésre, a MineCinema Június 16-a (szombat), azaz VIP napján. Az előadás körülbelül 2 óra hosszú, melyet úgy időzítettünk, hogy mire a Neten a gyerekem előadása lezárul, addigra gyermeke is a programja végére ér.

AKIK BIZTOSAN VELÜNK LESZNEK

Hernádi Gábor
Star Network MCN Kft ügyvezető

Köszöntő

Szülőként folyamatosan szembesülök azzal, hogy a számítógép és mobil kijelzők milyen vonzerővel bírnak, legyen szó akár egy YouTube tartalom megnézéséről vagy egy számítógépes játékról mint például a Minecraft. Munkámból adódóan sok előnyét és veszélyét is látom ezeknek a tartalmaknak de beszélgetve szülő társaimmal azt tapasztaltam, hogy sokszor a teljes tiltás vagy a teljes engedés végletével kezelik ezt a kérdést. Hogy miért? Teljesen érthető. A mi gyerekkorunkban nem léteztek ezek az eszközök, nem ismerjük őket. Az Neten a gyerekem programsorozattal a célunk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy mire figyeljenek, gyermekeik digitális életével kapcsolatban és hogyan használják azt, hogy a lehető legtöbbet fejlődhessenek.

Ambruszter Géza
Gemius Hungary cégvezetõ

Az influencerek már a spájzban vannak

Gyerekkoromban nagymamám megadóan tűrte, hogy én Pink Floyd-ot hallgassak, de azért érezni lehetett, hogy nem igazán jön be neki. Én akkor határoztam el, hogy én másként fogom ezt csinálni szülőként, és mindenre nyitott leszek, amit a gyerekeim akarnak majd, még akkor is, ha nekem az nem tetszik. Szerencsére a nyitottság esetemben egyben munkafeltétel is, mégis meglepett, mikor kisebbik lányom szembesített vele, hogy a vlogger világ már ennyire átszövi az ő korosztályának a mindennapjait. Ekkor kezdtük el a Gemiusban kutatni ezt a jelenséget. Ezeknek a kutatásoknak az eredményeiről szól a prezentációm.

Dr. Guld Ádám Ph.D.
Médiakutató, kommunikációs szakember

Mozgásban - A Z generáció kommunikációja és magatartása

A generációk eltérő magatartása mindennapi tapasztalatunk. A hétköznapokban valamennyien találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a különböző korcsoportok másképpen látják a világ dolgait; eltérő az értékrendszerük, az élményeik, az emlékeik, a tapasztalataik és gyakran a kommunikációs szokásaik is. Az úgynevezett médiagenerációk közül jelenleg a Z generációra irányul a legnagyobb figyelem. Ők azok a fiatalok, akik 1995 után születtek, és akiket gyakran mobil nemzedékként vagy bedrótozott nemzedékként emlegetünk. Vajon milyen jellemzői vannak az említett korcsoportnak? Hogyan befolyásolja a médiahasználat a gondolkodásukat és a viselkedésüket? Kikért rajonganak a Z generáció tagjai? Hogyan tudjuk megszólítani őket a leghatékonyabb módon? Az előadás során elsősorban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Börcsök Gyöngyi
Klinikai szakpszichológus, "Kávészünet Pszichológussal" csatorna elindítója, előadó

Mobiltelefon függőség?

Kétség kívül igen sok lehetőség rejlik az okostelefonokban, de az információs társadalomban felütötte a fejét egy új betegség is: nomophone fóbia, azaz „no-mobile-phone” fóbia. Az előadásban arra keressük a választ, hogy mikor beszélhetünk mobil - függőségről, milyen hatása lehet az életünkre és hogyan előzzük meg a problémákat.

Muhi Kristóf
Microsoft Student Partner

Safer Internet – Digitális (rém)álom?

Az előadásomban szó lesz arról, hogy mi történik akkor amikor az internetet fürkésszük, milyen háttérfolyamatok játszódnak le a szervereken, hogyan hathatnak ezek direkt és indirekt módon ránk. Megtudhatod mi az a hoax és, hogy hogyan tudsz az interneten felmerülő veszélyek ellen hatásosan védekezni.

Izsák Dávid Pál
Matematika-fizika szakos tanár, Német nyelvtanár, Nemzetiségi német vezető- és mentortanár, Mestertanár

Minecraft az oktatásban

A Minecraft Education Edition használata a tanítás-tanulás folyamatában. Személyes tapasztalatok, lehetőségek és ötletek a program hatékony használatához. Minecraft kalandpálya: kifordított iskola és gamification egyben.

Kiss Veronika
Baluka YouTuber anyukája

Egy YouTuber anyuka tapasztalatai

Youtuber,azaz videós gyermek szülőjeként nap mint nap testközelből élhetem meg a Z generáció vagy más néven média generáció kommunikációs szokásainak előnyeit és hátrányait.
Szembesülve azzal a ténnyel , hogy vagy nyitott és rugalmas leszek ,meg próbálom felvenni a ritmust az Ő médiavilágával és elfogadom azt,vagy elveszítem a kapcsolatot vele és szép lassan eltávolodunk egymástól.
Az előbbit választva,a háttérből biztos szülői bázisként állok mellette és óvó tekintettel figyelve támogatom úgy,hogy tudja bármikor és bármiben számíthat rám.
Még is hogyan tudunk eligazodni a média útvesztőjében úgy , hogy mindenki számára élhető,boldog kiegyensúlyozottak maradjanak a hétköznapjaink?
Erre és ehhez kapcsoló kérdésekre szeretnék választ és segítő jobbot adni saját tapasztalataim alapján hozzám hasonló cipőben járó szülőtársaimnak.

MIRE SZÁMÍTHAT?

Szakmai előadások

Válaszok kérdéseidre

Érdekes információk és tippek

Személyes példák

Szakértők és szülők egyben

A program tartalmát folyamatosan frissítjük, így kövesse figyelemmel! Amennyiben kérdése van a programmal kapcsolatban, keressen minket a 06-20-210-9929-es számon vagy írjon az info@minecinema.hu címre!